Den orange PAU studenterhue

Den orange PAU studenterhue<br />

Den orange studenterhue i Danmark er forbundet med pædagogisk assistentuddannelsen (PAU). Uddannelsen, som er en del af de erhvervsrettede ungdomsuddannelser, fokuserer på at arbejde med børn, unge og voksne med særlige behov. Den orange hue blev indført i 1970’erne, da flere uddannelser begyndte at give deres studerende studenterhuer, selvom de ikke var en del af det almene gymnasium (STX). Den orange farve symboliserer PAU-uddannelsen og er et tegn på de studerendes gennemførte uddannelse og kompetencer inden for pædagogisk arbejde​

Historien bag den orange studenterhue

Den orange studenterhue, knyttet til pædagogisk assistentuddannelse (PAU), er en relativ ny tilføjelse i Danmarks uddannelsessystem. Den blev introduceret i 70’erne som en del af en udvikling, hvor flere uddannelser udover det almene gymnasium (STX) begyndte at tildele deres studerende studenterhuer. Denne udvikling markerer en bredere anerkendelse af forskellige uddannelsesveje og symboliserer en voksende værdsættelse af det pædagogiske arbejde. Over tid er købet af denne specifikke hue blevet mere udbredt blandt PAU-studerende, hvilket understreger uddannelsens voksende popularitet og anerkendelse.

Den orange studenterhue er til pædagogerne

Hvis man har taget Den pædagogiske assistentudannelse (PAU), kan man tillade sig at tage den orange studenterhue over ørerne. Uddannelsen tager 3 år og 1,5 måned, hvis man ikke får forkortet den med ehrvervserfaring, og er altså mindst lige så “værdig” som de andre huer.

Symbolliken bag orange

Der er ikke blevet lagt en specifik grund til den orange farve hos studenterhuen. Men man associerer ofte farve som en varm, indbydende og glad farve. Disse egenskaber er også vigtige hos pædagoger. I visse kulturer repræsenterer den orange farve også tilpasning, som også er en ekstremt god kvalitet hos de kommende pædagoger.