EUD studenterhue til håndværkere

EUD studenterhue

En EUD studenterhue er et symbol på en erhvervsuddannelse. Du sætter huen på som en afslutning på din uddannelse, for at fejre at dette kapitel er slut. Det er et ægte dansk fænomen at afslutte sin EUD uddannelse med en studenterhue og fejring.

Hvem får en EUD studenterhue?

EUD studenterhuen er ikke forbeholdt en særlig gruppe, den er til alle, der har fuldført en erhvervsuddannelse. Uanset om du er kok, social- og sundhedsassistent, anlægsgartner eller tømrer, kan du bære huen som et symbol på din faglige stolthed. Med over 100 forskellige erhvervsuddannelser, fordelt på fire hovedområder, er der en masse muligheder for at finde lige præcis den uddannelse, der passer til dig.

Hvad farve er en EUD studenterhue?

En EUD studenterhue er mørke lilla. Der findes nemlig også huer som er mere lyse lilla, som er til dem der har færdiggjort SOSU uddannelsen. Farven er bestemt på forhånd til alle uddannelser, men uanset farven er huen et symbol på succes og stolthed. Selvom farven er bestemt på forhånd, kan du designe den med dit personlige præg, hvis du har lyst til det.

Hvordan får man en EUD studenterhue?

Rejsen mod EUD studenterhuen begynder efter afslutningen af 9. eller 10. klasse. Når du er færdig med folkeskolen, starter du på grundforløb 1 på den valgte erhvervsuddannelse. Vejen er fyldt med udfordringer, læring og vækst, men når du endelig når målstregen, vil du bære huen med en følelse af stolthed og glæde. Længden på en EUD uddannelse er varierende og kommer an på forskellige faktorer. Normalt er en EUD uddannelse mellem 2-4 år.