Den svenske studenterhue

svensk studenterhue

Den svenske studenterhue minder meget om den danske, men er alligevel lidt anderledes. Det er samme årsag som som her i Danmark samt Norge, nemlig fejring på afslutningen af skoleårene.

Hvordan ser den svenske studenterhue ud?

Den svenske studenterhue minder som sagt meget om den danske. De kalder deres studenterhue for “studentmössan”. Der forskellen kan ses er at deres hue går en smule længere skråt fra kantbåndet og op til huens top. Her er den danske stiv og har en flad overflade. Her er huen som regel hvid, men kan også fås i sort. Den måde de viser hvilken uddannelse de har taget, er med kokarden i fronten, hvor vi bruger farver til at vise dette.

Hvad er de svenske studentertraditioner?

Studentertiden i Sverige minder meget om den danske. I Sverige “springer man student” eller tager “udspringet” på studenter dagen. Derudover er studenter dagen én dag fyldt med begivenheder og fest, hvorimod i Danmark har vi en fejring over en hel uge. De starter dagen med at løbe ud fra skolen i en stor flok og finde deres familie, som har lavet skilte. Derefter kører de rundt i en studentervogn, som minder meget om de danske. Her er forskellen bare at de ikke kører rundt til deres familier, men fester kun på ladet mens de kører rundt i byen.

Hvornår får man en svensk studenterhue? 

Svenskerne bliver studenter ligesom vi gør herhjemme. Efter de har afsluttet deres gymnasie, fejrer de det med en vognkørsel, fest og farver.