Den stribede STU studenterhue

STU studenterhat

Denne hue er for de studerende, der har færdiggjort STU – en særligt tilrettelagt uddannelse for unge med særlige behov. Huen er et symbol på den rejse du har været på, og den vækst rejse du har været igennem.

Hvem får en STU studenterhue?

Hvis du har taget en STU uddannelse, som er en særligt tilrettelagt uddannelse for unge med særlige behov, er denne hue til dig. Huen er helt unik, ligesom den rejse du har været igennem. Uddannelsen er til folk i alderen 16-25 år som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse grundet et handicap eller andre særlige behov.

Hvad farve er en STU studenterhue?

En STU studenterhue er farven lys lilla og symboliserer kreativitet og inspiration samt din personlige vækst og udvikling. Man kan også vælge at få en hvis hue med et stribet bånd, hvor farverne på båndet er forskellige blå, lilla og lyserøde nuancer. Det specielle ved lige denne hue er, at huen er udsmykket med en specialdesignet STU kokarde, som sidder i fronten på huen.

Lidt om STU uddannelsen inden studenterhuen

STU-uddannelsen tilpasses den enkelte elevs behov og interesser. Den kan inkludere både teoretisk undervisning og praktisk træning inden for forskellige områder som eksempelvis jobtræning, kommunikation, sociale færdigheder, personlig pleje, og andre relevante emner.

Varigheden af STU-uddannelsen kan variere afhængigt af behovet og målet, men typisk strækker den sig over 2-3 år. Målet med STU er at ruste de unge til at kunne klare sig bedre i voksenlivet, enten ved at hjælpe dem med at finde et job, deltage i videre uddannelse eller styrke deres evner til at kunne fungere mere selvstændigt i samfundet.