En norsk studenterhue

Norsk studenterhue

Den norske studenterhue er lidt anderledes end den danske, hvilke deres traditioner også er. I Norge er man “russ” og har “russefeiring”, hvilket vi jo ikke kalder det herhjemme i Danmark. Men grunden er det samme, det er en fejring af år række lang skoletid.

Hvordan ser den norske studenterhue ud?

Den norske studenterhue er større end de danske, samt mere blød. Vi kender dem som faste, hvorimod i Norge er de mere bløde i det. På toppen af huen finder man en lang snor, som hænger ned fra skulderen. Denne snor har en helt særlig sjov betydning, som vi kommer ind på under deres traditioner. I Norge vælger de også outfits som de har på. Det er ikke det samme som herhjemme, hvor vi er iført pæne kjoler og jakkesæt. De har overalls eller et “russeoutfit” på, bedre kendt som smækbukser.

Hvilke studentertraditioner har de i Norge?

Studentertiden i Norge er slet ikke den samme som herhjemme. Vi fejrer studentertiden med en hue, en vogntur og en uges fest og farver. I Norge starter man allerede studentertiden i slut april og slutter den d.17 maj, hvilket er før de tager eksamenerne. Busserne de kører rundt i er heller ikke de samme som vi kender. De kører nemlig rundt i lukkede busser, som er bygget op efter et tema eller koncept, som eleverne selv laver. Derudover kører man ikke med sin klasse, men sammen med sine venner på tværs af klasserne. Den snor de har i huen er til at hænge ting i, når man har lavet nogen udfordringer. Ligesom at vi herhjemme kipper i huen.   

Hvornår får man en norsk studenterhue?

I Norge starter de som sagt deres studentertid tidlig med planlægning og opsparing. Selve tidspunktet de får deres studenterhue, er samtidig som i Danmark. Altså efter de tre år på deres uddannelse.